Hemelvaartspelgrimage – donderdag 30 mei

Ook dit jaar is er op Hemelvaartsdag weer de traditionele pelgrimage. Dit keer lopen we van de Bartholomeuskerk te Noordlaren via Glimmen naar de Dorpskerk te Haren. Op Hemelvaartsdag gaat de zon op om 5.16 uur. Het is dan ook allang licht wanneer we om 6.00 uur verzamelen bij de oude Bartholomeuskerk te Noordlaren voor een kort ochtendgebed.

Aansluitend lopen we onder begeleiding van onze bioloog en kenner van het landschap Alco van Klinken via mooie wegen en paden in de richting Glimmen. Ondertussen genieten we van het gezang van de vogels op dit vroege tijdstip en van de prachtige natuur om ons heen. Via het Noordlaarderbos en de Besloten Venen komen we in Glimmen waar rond 08:00 uur het ontbijt voor ons klaar staat in de zaal bij de Trefpuntkerk. Daarna steken we de Rijksstraatweg over en wandelen we via de westkant verder in de richting van Haren. Daar begint om 10.00 uur in de Dorpskerk de afsluitende Hemelvaartsdienst.
Iedereen is welkom voor deze pelgrimage!

De totale loopafstand van de Bartholomeuskerk naar de Dorpskerk is ongeveer tien kilometer. Het is ook mogelijk een deel van de pelgrimsroute mee te lopen of alleen te komen ontbijten in de zaal van de Trefpuntkerk in Glimmen. Mensen die daar per auto komen kunnen desgevraagd na het ontbijt één of meer wandelaars meenemen naar de 10.00 uur dienst in Haren. Aan het einde van de dienst te Haren is er vast wel iemand bereid om even langs Noordlaren te rijden om de eerder daar geparkeerde fietsen of auto’s weer op te halen.

Om te weten met hoeveel personen we ontbijten, vragen we ieder zich vooraf aan te melden. Dit kan onder meer bij Metje Vrieling: vriekoop@home.nl

Samen pelgrimeren is ook ontmoeten!