Inloopochtend ‘Groninger geheimen’ – 5 november

De schuilkerk in Café De Sleutel, het Lutherzaaltje, Bernlef óp de Martini en Cornelis Jetses ín de Martini. Vorig winter schreef gemeentelid Dick Vos een deeltje in de serie 111 plekken die je gezien moet hebben over de Stad Groningen (www.tinyurl.com/111plekken050).
Tijdens de inloopochtend op 5 november in de Trefpuntkerk vertelt hij erover en laat hij de foto’s zien die hij op die plekken maakte – ook een aantal foto’s die niet in het boekje kwamen. In ieder geval is er aandacht voor een aantal onderwerpen met een kerkelijke of religieuze achtergrond. Daarnaast komen bijzondere achtergronden aan bod van plekken waar we misschien al jaren onwetend langskomen. Het wiel van Fongers? De Kop van Jut? Het toilet van Koolhaas en Olaf?

Als altijd is wie maar wil vanaf tien uur welkom bij de inloop op de eerste dinsdag van de maand in de Trefpuntkerk in Glimmen – Nieuwe Schoolweg 5. Rond half elf, na de koffie, is het woord aan de spreker.
Ook als altijd staat op deze ochtend het krat voor artikelen voor de voedselbank in de hal van de kerk. Aan houdbaar broodbeleg, rijst en pasta, geconserveerde groenten en badkamerartikelen is altijd behoefte.