Kerst voor het hele dorp – 22 dec.

Lichtjes, chocolademelk, glühwein, een levende kerststal, muziek… Op zondag 22 december is het al helemaal kerst rond de Trefpuntkerk in Glimmen en iedereen is welkom!

Zodra het begint te schemeren, om een uur of vier in de middag, gaan de vuurkorven en de lichtjes aan. In de stal zitten Jozef en Maria met het kindje Jezus, eromheen de dieren die we kennen uit het kerstverhaal. Vrede op aarde? Daar mogen we even van proeven – als sfeer waarvan het de moeite is om naar te streven met z’n allen. Jongeren van World Servants Haren zorgen voor een glas glühwein of een kop warme chocomelk.

Om vijf uur is wie maar wil welkom in de kerkzaal. Daar is muziek. Bekende kerstliederen worden samen gezongen, klassiek en modern wisselen elkaar af. Sabine, Ruben en Michiel zingen liederen die we misschien wel kennen, maar die we niet zo makkelijk zelf zingen. Van ‘Stille nacht’ tot ‘Jingle bells’.

Kerst vóór het dorp, maar eigenlijk ook dóór het dorp. Want velen zullen werken op de een of andere manier meewerken aan dit grootse evenement. En we kunnen nog wel een paar vrijwilligers gebruiken. Wie wil een tijdje figureren in de stal bijvoorbeeld? Aanmelden kan bij Corke van der Weijden: corkevanderweijden@gmail.com.

Zondag 22 november van 16.00-18.00 uur, in en om de Trefpuntkerk, Nieuwe Schoolweg 5, Glimmen.