Expositie Gezichten van Dementie

In samenwerking met dorpshuis De Groenenberg worden van 17 februari t/m 16 maart een aantal werken van de kunstenaar Herman van Hoogdalem (1956) geëxposeerd in de Trefpuntkerk.

Het zijn grote portretten uit de serie ‘Gezichten van dementie’, waarin Van Hoogdalem de wanhoop, het lijden, de pijn, de onzekerheid, de leegte en onthechting van dementerende mensen in beeld gebracht heeft. Waarom? “Omdat het lijden in de laatste fase van het leven de schaduwkant van het leven is en bij ons mens-zijn hoort”, zegt hij er zelf over. Een aantal van zijn werken hangt in De Dilgt in Haren, waar hij op locatie ook bewoners portretteerde.

Opening en openingstijden
De tentoonstelling in de Trefpuntkerk is van 23 februari t/m 16 maart toegankelijk voor publiek op vrijdag- en zaterdagmiddag van 14.00-17.00 uur. Toegang vrij.
Op zaterdag 17 februari wordt de expositie in de kerk geopend om 16.00 uur, in aanwezigheid van onder meer de kunstenaar zelf.

Lezing
Tijdens de totstandkoming van de serie sprak schrijver/regisseur Gijs Wanders met familieleden van de geportretteerden en hij beschreef hun veranderende relaties. Samen komen Van Hoogdalem en Wanders op woensdagavond 28 februari, om 20.00 uur in de Groenenberg, vertellen over de portretten die ze elk op hun eigen manier maakten. Aanmelden kan via www.geboektinharen.com.