INLOOPOCHTEND

De eerste dinsdag van de maand juni was er weer, zoals iedere eerste dinsdag, inloopochtend in het Trefpunt in Glimmen.

Behalve tijd om met elkaar in contact te komen, was er ook weer een spreker uitgenodigd. Deze keer was dat Bert Haan om iets te vertellen over het Appelbergenfestival.

Wat kan hij enthousiast vertellen over dit festival, dat ook dit jaar weer wordt gehouden en wel op 31 augustus.

Onder de indruk waren we allemaal van al het werk dat komt kijken bij de organisatie van dit feest.

Het is niet alleen zorgen dat er mensen komen, die muziek willen maken en het regelen van geluid. Het begint al bij het jaarlijks aanvragen van een vergunning. Wat een gedoe. Dat de gemeente daar niet iets op kan vinden. Elk jaar andere vragen, ook heel onzinnige vragen en heel veel papieren rompslomp. Verder moet het terrein geschikt worden gemaakt: de paden worden vrijgemaakt van obstakels, opdat niemand struikelt, verlichting die past in de omgeving worden aangebracht en ook weer gedoofd als iedereen op zijn plek zit, stoeltjes, drank etc. worden besteld en uitgereikt, medische verzorging, veiligheidsvoorzieningen, etc. En dat alles gebeurt door vrijwilligers. Alleen het geluid gebeurt door beroepskrachten. Fantastisch allemaal. Veel van de aanwezigen waren zo enthousiast, dat ze meteen wel kaartjes wilden bestellen voor 31 augustus.

Bert gaf aan dat de kaartjes eerst beschikbaar worden gesteld aan degenen, die vriend van het festival zijn. Daarna komen er borden aan het begin en eind van het dorp dat het festival er is. Dat is het moment dat u kaartjes kunt kopen.

Voor meer informatie zie www.festivalappelbergen.nl Daar vindt u ook contactadressen om u aan te melden als vrijwillig medewerker.

 

De inloopochtend gaat ook in de vakantieperiode door. Dat wil zeggen de eerste dinsdag van juli en augustus bent u ook weer van 10 – 12 uur welkom in het Trefpunt. Dat is ook het moment dat u spullen kunt brengen voor de voedselbank.

 

Graag tot ziens

Corke van der Weijden.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *