Muziek in de liturgie – UITGESTELD

Twee opeenvolgende bijeenkomsten onder leiding van Chris van Bruggen.
Tijdens deze avonden willen we ons buigen over de liturgie van de zondagse kerkdienst en dan met name de muziek.  We kennen liedbundels als het nieuwe Liedboek (2013) en de oecumenische liedbundel Zangen van Zoeken en Zien. Daarnaast is er ook de bundel Weerklank die vooral wordt gebruikt in de Biblebelt en de bundel Hemelhoog die in de evangelische kerken zijn aanhangers heeft.
Wat zijn de overeenkomsten, wat de verschillen? Ook wordt stilgestaan bij de vraag waarom de ene gemeente vooral liederen zingt uit de ene bundel en de andere gemeente een ander repertoire kent.
Het accent zal liggen, zoals gezegd, op de muziek waarbij talloze muziekvoorbeelden worden beluisterd en besproken.

Chris van Bruggen is oud-muziekdocent en cantor-organist van de Protestantse Kerk De Ark in Groningen en de Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen.
===

Leiding: Chris van Bruggen