Nieuwe classispredikant: ds. Jan Hommes

WOENSDAG 16 MEI
Ds. Jan Hommes (1957, Appingedam) is gisteravond gekozen als nieuwe classispredikant van de nieuwe classis Groningen-Drenthe van de Protestantse Kerk in Nederland. De classispredikant stimuleert de onderlinge ontmoeting, ondersteunt waar nodig en signaleert wat er leeft in de plaatselijke gemeente. Dat is nodig voor het proces Kerk 2025 om te komen tot ruimte voor vernieuwing met minder middelen en minder regels, met meer vertrouwen en inzet voor het geheel van de kerk.

Ds. Jan Hommes is blij met het vertrouwen dat de classis in hem stelt. “Ik voel mij verantwoordelijk voor het geheel van de kerk en de plaats van de lokale gemeente in dat geheel; bovendien meen ik dat de kerk van belang is voor de samenleving. Het voelt wel heel bijzonder om in deze functie de kerk te mogen dienen”.

Ds. Jan Hommes is getrouwd, heeft drie kinderen en woont in Glimmen.

WERKERVARING
Ds. Hommes is momenteel predikant van de Protestantse gemeente de Woldkerken en de Protestantse gemeente Slochteren. Daarvoor was hij predikant in Noordlaren-Glimmen en Aduard. Ook was hij actief als interimpredikant in verschillende gemeenten in verschillende situaties waaronder samenvoeging, fusie, onderzoek naar vernieuwing met de jongere generatie en het omgaan met conflicten. Tot dit moment is hij bovendien voorzitter van het Regionaal College voor het Opzicht Groningen-Drenthe.
Naast het predikantschap bekleedt ds. Jan Hommes een aantal bestuurlijke functies: voorzitter Adviesraad Sociaal Domein Haren en voorzitter dorpshuis de Groenenberg in Glimmen.

Het nieuwe Breed Moderamen bestaat uit dhr. Henk van Dijk uit Engelbert (voorzitter), dhr. Jochem Abbas uit Bourtange (assessor), mw. ds. Annemiek Boonstra uit Haren (2e assessor), dhr. Nico Becht uit Diever (scriba).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *