Nu ook geven via de app!

Geven kan op meerder manieren
Geven in de kerkdienst kan met contant geld maar ook met de collectebonnen. Het is nu ook mogelijk om met de Givt-app deel te nemen aan de collecte tijdens de dienst. Dat kan ook wanneer je maar wilt. Of je nu in de kerkzaal bent of vanaf huis de dienst mee beleeft. Je downloadt de app, registreert je eenmalig en je bent klaar. Op het moment van geven bepaal je de hoogte van je gift. Met een druk op de knop kun je een overzicht krijgen van al je gedane giften, dat is makkelijk voor het opvoeren van je giften bij de belastingaangifte.

Hoe werkt Givt
Download de Givt-app (gratis) en registreer je en je bent klaar voor gebruik. Wanneer je de app gaat gebruiken om te geven:

Open de app

  • Je komt direct in het geldscherm. Hier geef je aan hoeveel je wilt geven. In de dienst zijn er altijd 2 collectes. In de app is de 1e collecte voor de Diaconie en de 2e collecte is voor de kerk. Klik op + collecte toevoegen en geef aan wat je wilt geven in de 2e collecte.
  • De volgende stap is ‘kies hoe je wilt geven’. Dat kan op vier manieren. In de dienst klik je aan ‘collectemiddel’ en beweeg je telefoon langs de collectezak.
  • Kies de kerk uit je lijst, klik op naam van de kerk en je kunt je telefoon weer opbergen.
  • Locatie: kies voor geven op locatie en bevestig dat je aanwezig bent in de locatie die op je scherm verschijnt, en je kunt je telefoon weer opbergen.

Bij gebruik van een QR-code: er opent een camerascherm, scan de QR-code en volg de stappen.

Heb je een vraag of kom je er niet helemaal uit? Stuur even een mail naar penningmeestercvk@pkn-ng.nl, of vraag na de dienst even de penningmeesters Gerard Smit of Marinus Leenstra. We helpen je graag op weg!