Voorinschrijving Gedenkboek Begraafplaats

De begraafplaats in Noordlaren bestaat 150 jaar. Het is een bijzondere plek tussen dorp en bos en een plek met veel geschiedenis. Veel inwoners van Noordlaren en Glimmen zijn er op de een of andere manier bij betrokken.

Voor het College van Kerkrentmeesters van de Protestantse Gemeente Noordlaren-Glimmen – de eigenaar en beheerder van de begraafplaats – is de grote betrokkenheid aanleiding om ruim aandacht te besteden aan het jubileum. Hoe precies en wanneer is om de u bekende reden nog niet goed aan te geven. Maar één ding is wel zeker: er wordt dit jaar een boek over de begraafplaats gepresenteerd. Een bijzonder boek!

Onder de klokslag van Noordlaren
De ‘nieuwe’ begraafplaats: 1871-2021
.

Een begraafplaats zonder verhalen is maar een dooie boel! Het 150-jarige bestaan is verbonden met talloze verhalen – van en over overledenen, van nabestaanden, van mensen die zorg hebben voor de begraafplaats en van alle inwoners uit het gebied die zich betrokken voelen.
Een aantal van deze verhalen heeft een plek gekregen in het boek: informatief, interessant, aangrijpend, tragisch en persoonlijk. Voor de totstandkoming zijn gesprekken gevoerd met (oud-)inwoners en nabestaanden. Naast verhalen bevat het boek veel foto’s en is er aandacht voor rituelen, teksten en tekens op de begraafplaats.

Voorinschrijving
Er worden 400 exemplaren gedrukt. Er komen geen nieuwe als ze op zijn. Het boekje komt uit in de Harener Historische Reeks en Friso Bavinck uit Haren is de schrijver. De prijs is 13,50 euro en het is nu mogelijk het boek bij voorinschrijving te bestellen.

U kunt uw exemplaar online reserveren bij de secretaris van het College van Kerkrentmeesters: secretaris.cvk@pkn-ng.nl. Een briefje door de bus bij Dick Vos (de kosterij, Lageweg 45) volstaat ook.
Vermeld bij uw bestelling duidelijk uw naam en adres, het aantal exemplaren dat u ontvangen wilt, en als u dat hebt uw e-mailadres. Voorinschrijving kan tot 1 juni.

We hopen dat de inwoners van Noordlaren en Glimmen veel plezier gaan beleven aan het lezen van dit boek. Theo Sieling

De 'Nieuwe' Begraafplaats